Ове године, обреновачка Гимназија обележава 100 година постојања. Овим поводом, одржана је свечана академија у позоришној сали Спортско-културног цетра ”Обреновац”. Догађају су присуствовали представници Градске општине Обреновац, ученици, њихови родитељи, наставници  и грађани.

На самом почетку свечаности, приказан је фим о историјату Гимназије.

Директор Гимназије у Обреновцу Ивица Протић нагласио је, да је организован низ различитих догађаја поводом прославе 100 година постојања ове школе, а програм прославе почео је свечаном академијом.

– За реализацију програма свечане академије, потрудили су се наставници српког језика и музичког, како би показали све оно што ми радимо и шта представљамо као школа – рекао је Протић.

Он је овом приликом истакао, да се у Гимназији у Обреновцу школују будуће генерације академских грађана, те да се наставни процес прилагођава новим модерним технологијама.

У овој школи, образовање стиче око 470 ученика, а ученици ове школе осим што постижу изузетне резултате на такмичењима из разних предмета, учествују и у великом броју ваннаставних активности.

Професор Гимназије у Обреновцу Јасмина Којић овом приликом нагласила је, да Гимназија и гимназијалци чувају гимназијских дух и титулу најбоље школе.