Савет за комунални ред у сарадњи са надлежним службама Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” спроводи  акцију чишћења дивљих депонија на територији месне заједнице Конатице.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић поручио је, да ће на овој локацији у наредном периоду бити постављен видео надзор, будући да је овај простор постао место на коме се одлаже комунални отпад и на тај начин настају дивље депоније, за  чије чишћење је потребно ангажовати механизацију и додатно трошити расположиве ресурсе.

– Морам обавестити грађане који циркулишу на овом простору, да не одлажу отпад на овом месту, те да постоје локације на којима је могуће на адекватан начин одложити комунални отпад. Такође, постоје и ”кабасте суботе”, када службе Јавног комуналног предузећа бесплатно односе кабасти отпад – наве је Стојић.

Он је овом приликом посебно истакао, да ће се у сарадњи са Комуналном милицијом на локацијама на којима настају дивље депоније, спроводити мониторинг, пратити и контолисати ситуација, како би се проблеми са депонијама превенирали.

Председник Савета месне заједнице Конатице Марко Бабић искористио је прилику, да захвали Градској општини Обреновац и Јавном комуналном предузећу ”Обреновац”, што су у претходном периоду интензивно радили на чишћењу неадекватно одлаганог комуналног отпада у месној заједници Конатице и, како каже, непосредно утицали на заштиту животне средине на овом простору.