Данас је у Градској општини Обреновац одржана конференција за медије поводом оснивања Удружења за помоћ оболелим од тешких и ретких болести “Иван Батинић”.

Ово удружење ће окупити све релевантне институције и истакнуте појединце са територије општине Обреновац, а у циљу помагања особама које су оболеле од тешких и ретких болести. 

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је данас уручио и прву донацију у износу од сто хиљада динара у име општине Обреновац, и том приликом се захвалио свима који су прихватили да активно учествују у овом пројекту.

– Солидарност је оно што нам је потребно, нарочито када се понекад учини да излаза нема. Општина Обреновац ће стати иза сваке акције које удружење буде организовало. Потребно је да грађани малим прилозима помогну, јер ако свако од нас у овом граду да по педесет или сто динара, тај новац ће неком спасити живот – казао је Чучковић.

Др Ненад Бјелица, члан Већа ГО Обреновац, је ову идеју која је потекла од Александра Иванића и Владимира Батинића успео да спроведе у дело.

– Желим да се захвалим свима који су одлучили да помогну и укључе се у рад овог удружења. У самом удружењу биће и директори свих основних и средњих школа, као и предшколске установе, затим лекари и стручњаци из различитих области. Сви они ће радити волонтерски и покушати да ову причу подигну на највиши могући ниво – рекао је др Бјелица.

Присутнима се обратио и Владимир Батинић.

– Када је мом Ивану позлило и када је установљена дијагноза и једино решење трансплантација, Обреновац се дигао на ноге и овај град је дисао као једно. Ми смо успели да прикупимо скоро сва средства, али нажалост Иваново срце није издржало. Ја се надам да ће ово удружење које носи име мог покојног сина успети да помогне сваком коме је помоћ неопходна. Хвала општини Обреновац што је омогућила да се моја идеја оствари – казао је Батинић.

{youtube}s7mWGEZts7o{/youtube}