VUL 1714

VUL 1714Учесници светске “Трке хармоније” данас су стигли и у Обреновац. Групу која је утрчала на градски трг носећи штафету предводили су тркачи из целе Европе који трче “Трку хармоније”, а подршку су им пружили млади спортисти из фудбалског клуба “Раднички” и кик-бокс клуба “Кнез Лазар” из Обреновца.

Светска “Трка хармоније” је највећа штафетна трка на свету основана 1987. године. Одржава се сваке друге године, пролази кроз више од 140 земаља на свих 6 континената, траје више од 7 месеци, а укупна траса има преко 70.000 километара.

За госте из иностранства ГО Обреновац уприличила је културно-уметнички програм у извођењу ученика ОШ “Јефимија”. Госте тркаче је у име ГО Обреновац дочекао и примио помоћник председника општине Иван Јегоровић, који је том приликом истакао да је Обреновац град спорта и да ће општина Обреновац учинити све да помогне овакве манифестације као и афирмацију спорта.

– Обреновац је град отвореног срца и сваки пут раширених руку ми ћемо дочекати госте и спортисте који долазе у наш град и учинити да се они у њему пријатно осећају- рекао је Јегоровић.

Испред учесника трке окупљеним грађанима обратио се Саша Ђорђевић и том приликом истакао:

– Захваљујем се свима на овако топлом дочеку и што сте трчали са нама. Ова манифестација носи једну веома важну поруку, а то је  да сваки појединац на овој земаљској кугли може да допринесе да земља буде лепше место.

Трка је штафетног карактера, одржава се на путевима Републике Србије, под нормалним условима саобраћаја и уз поштовање свих прописа и правила саобраћаја на путевима. Међународни тим тркача се уз домаће тркаче смењује дуж целе трасе носећи упаљењу бакљу – симбол светске хармоније и пријатељства.

{youtube}RuKv3yUa13Y{/youtube}