Волонтерски сервис општине Обреновац покреће волонтерски програм у Коњичком клубу “Бојчин”, који се проводи у партнерству са овим коњичким клубом. Волонтерски сервис позива све љубитеље коња који желе да научите све о њима да постану волонтери у коњичком клубу. Као волонтери, имаће повлашћени статус јахача за којег су услуге клуба бесплатне.

– Мислим да је ово сјајна прилика да се две општине, Обреновац и Сурчин, приближе и умреже. Ово је и одлична могућност да се неко ко воли коње и природу укључи у рад једног коњичког клуба и самим тим стекне нова искуства која до сада није имао прилику да проба, пошто у Обреновцу не постоје коњички клубови – рекао је Душко Крстић, координатор Канцеларије за младе ГО Обреновац.

Ангелина Мерингер, главни тренер у Коњичком клубу “Бојчин”, позвала је волонтере из Обреновца да се пријаве на овај програм.

– Ово је прилика за све који воле коње и природу да дођу и побегну од урбане гунгуле, да се реше свакодневног стреса од живота у граду. Овде ће имати прилику да науче да јашу, да науче како се рукује коњима, као и како се води рачуна о самим животињама. 700 хектара шуме и много лепе природе гарантује уживање у природи, а при том коњ као најплеменитија домаћа животиња ће тај угођај учити савршеним – казала је Ангелина Мерингер.

Једини услов за пријаву на овај волонтерски програм је да је волонтер старији од 15 година и да воли коње. Додатне нформације о програму могу се добити у Канцеларији за младе (Краља Александра Првог 5, Обреновац), на мејл mladi.obrenova@gmail.com или на број телефона 011/8724-025. 

Пријава волонтера је у току, а попуњену пријаву је потребно послати на mladi.obrenovac@gmail.com.

{youtube}UkZUE6KWCvE{/youtube}