На парцели Холдинга “Прва Искра” Барич у реструктурирању данас је почело рашчишћавање терена и припрема земљишта за изградњу индустријске зоне. Председник ГО Обреновац Мирослав Чучковић, чланови Већа и директорка Холдинга Јелена Саџаковић обишли су данас ову локацију.

Радови на припреми терена биће готови за десет дана. Локација за индустријску зону налази се непосредно поред магистралног пута М19 Београд-Обреновац и на само 14км од будућег Коридора 10. Сама парцела је врло приступачна и до ње води сабраћајница ширине 12 метара са тротоаром. Такође постоји и манипулативни простор за приступ камиона и тешке механизације.

– Ова локација ће бити понуђена домаћим и страним инвеститорима и то је могућност да се запосле грађани са територије општине Обреновац. Будућа индустријска зона је потпуно инфраструктурно опремљена. Постоје прикључци за гас и електричну енергију, тако да је, уз техничку воду, канализацију и обалу Саве, која је уз ову парцелу, ово најатрактивнија локација у Београду. Надам се да ћемо врло брзо пронаћи директног страног или домаћег инвеститора у сарадњи са Владом Републике Србије – изјавио је Чучковић.

Између осталог, он је нагласио да је ово сјајна прилика да се на овом простору запосле млади људи са територије општине, као и они који су остали без посла у “Првој Искри” у Баричу.

– Наш крајњи циљ је да вратимо стари индустријски сјај Баричу и ја ћу томе максимално бити посвећен, будући да је у Обреновцу и околини велики проценат незапослених – рекао је Мирослав Чучковић.

Директорка Холдинга Јелена Саџаковић нагласила је да је потребно помоћи “Првој Искри” да доврши приватизацију и да се нада да ће уз помоћ општине Обреновац и града Београда, као и свих релевантних институција и министарстава, то и бити омогућено.

{youtube}n1UI4wdp_48{/youtube}