Данас су у Канцеларији за младе додељени сертификати кандидатима који су успешно завршили курс енглеског језика „English for IT“. Канцеларија за младе је у сарадњи са  Британским саветом у току марта и априла месеца реализовала бесплатан курс енглеског језика.
 
Реч је курсу који је трајао 50 часова и који је био намењен младима који користе рачунаре и интернет. Курс је био тежине између А2 и Б1 по стандардима заједничког европског оквира и био је намењен особама које имају почетно знање енглеског језика, изнад Cambridge ESOL B1.
 
 
British Council је основу пристиглих пријава одабрао 12 полазника курса који су на крају курса имали обавезу да прођу и завршни тест и кандидати који су успешно прошли завршни тест добили су сертификат British Council-a.
 
Сертификате је полазницима уручио председник Скупштине градске општине Обреновац Жељко Јоветић, који је том приликом рекао:
 
 – Трудимо се да стварамо прилике за младе. Овај курс који је реализовала Канцеларија за младе, у сарадњи са Британским саветом, је управо био једна прилика више за стицање знања из енглеског језика  које ће младе људе учинити конкурентнијим на тржишту рада. Наше је да стварамо прилике за усавршавање и стицање нових компетенци, а на младима је да то препознају као бенефит за њихов лични развој – казао је Јоветић.
 
{youtube}vwNUH9NcOCw{/youtube}