Канцеларија за младе општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром “Обреновац” и Библиотеком “Влада Аксентијевић”, током летњег распуста у оквиру програма неформалног образовања реализује 13 бесплатних радионица “Обреновац – град знања”.

Циљ програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање, a заинтересовани се могу пријавити на неку од радионица које их занимају.

 

Програм “Обреновац – град знања” данас је у Канцеларији за младе најавио Жељко Јоветић, председник Скупштине ГО Обреновац. 

– Током летњег распуста млади ће моћи да упознају свет архитектуре и урбанизма, шта је то град, који су његови делови, како међусобно функционишу, затим шта је то радиофонија, како се бира драмски текст, а опробаће се и пред микрофоном у студију. У понуди је и радионица израде оригами фигура и прилика за упознавање дела јапанске културе. У радионици „Први посао – прва битка” моћи ће да стекну практично знање, као и културу пословног понашања и окружења. Шта су обичаји, упознавање јапанског стрипа и основне фразе јапанског језика, новинарска радионица, редизајн накита, основе писма, традиционалних калиграфских техника, радионице цртања и школа примењеног вајарства такође су део овог летњег програма образовања – казао је Јоветић. 

Пријаве за учешће у радионицама је до 30. јуна преко пријавног формулара, а додатне информације могу се добити путем телефона 011/8724-025, на адреси mladi.obrenovac@gmail.com или лично у Канцеларији за младе у приземљу Спортско-културног центра “Обреновац”.

Све радионице су бесплатне,  намењене су деци и младима од 10 до 30 година, а један полазник може похађати више радионица.