Канцеларија за младе у сарадњи са Маријом Кућан и Мином Алексић током августа месеца организује програм – Уметничка радионица. Нудимо креативну делатност као алтернативу искључиво материјалном појмању стварности… Пратимо индивидуална интересовања сваког појединца, у обзир долазе разни видови слободног уметничког изражавања, укључујући слику, цртеж, фотографију, скулптуру, колаж – асамблаж, видео рад, перформанс, покрет, ланд арт…

Планирана су и предавања (уз slideshow и пројекције) углавном о уметности 20. века и тренутним дешавањима на светској уметничкој сцени у циљу едукације, информисаности, приближавања уметности и нових идеја младима. Предавања у складу са жељама учесника.

Рад са младим људима који подстиче њихову креативност, пружа им прилику да буду у пријатном окружењу у коме не постоји евидентни ауторитет, не постоји оцењивање, вредновање, истицање и награђивање бољих, нити кажњавање лошијих. Млади људи уче да стварају у групи, да поштују људе из свог окружења, да поштују природу и своје тело. Да прихватају разлике међу људима и да науче да уважавају друге.
Креативан рад подстиче машту, путем невербалног, слободног изражавања даје младима прилику да боље разумеју себе и да се боље споразумеју. Такође пружа и могућност за једну нову и свежу тачку гледишта из које млад човек посматра изазове свакодневице.
 
Креативна активност има приступ чулном свету слика, звукова, мириса и додира, чиме ступа у контакт са превербалном историјом у сваком од нас, до које је иначе тешко доћи искључиво вербалним путем….
Вођене идејом да уметност није недоступна инсистирамо на најприступачнијем материјалу. Разлог поменутог јесте да се избегне предрасуда да је уметност скупа и из тог разлога неприступачна. Учесницима указујемо и на идеју да уметношћу може да се бави свако, радови учесника радионица ће бити изложено што путем конкретних изложби што путем медија штампе – разгледница, принтова радова са радионица на разним одевним предметима, итд.
 
Радионице су наравно бесплатне и почињу  половином августа.

 
 
 Фотографије са претходних радионица

 
Инфо и пријаве у Канцеларији за младе, 0118724025 или kzm.obrenovac@yahoo.com