Градско веће града Београда на данашњој 55 седници усвојило је Закључак по коме се послови на изградњи објеката јавне комуналне инфраструктуре у Општини Обреновац поверавају Јавном предузећу за изградњу Обреновца и Општини Обреновац и биће обављени путем заједничке реализације са ЈП Дирекција за грађевинско земљиште Града Београда.

Носиоци на реализацији ових послова односно Јавно предузеће за изградњу Обреновца и Општина Обреновац су према усвојеном Закључку у обавези да реализују послове у области изградње комуналне инфраструктуре, да спроводе јавне набавке и да обезбеде неопходну техничку документацију док се Дирекција за изградњу Београда обавезује да ће вршити надзор над обављеним пословима, као суфинансијер ће обезбедити 5 одсто од вредности обављених посова и вршиће континуирано праћење свих фаза у реализацији. Истовремано ова дирекција ће усвајати извештај о реализацији свих поверених посова.

Потписе на Информацију о потреби заједничке реализације посова из оквира надлежности ЈП Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београдаа на изградњи објеката јавне комуналне инфраструктуре у Градској општини Обреновац и Градске општине Обреновац, ставили су председник Општине Обреновац Жељко Јоветић и директор ове градске дирекције Борис Ранковић. Обреновац је прва од градских општина на подручју Београда којој је поверена изградња објеката комуналне инфраструктуре преко локалних комуналних и јавних предузећа и Општине.