Данас је у домове културе у месним заједницама Велико Поље и Стублине стигла техничка опрема за опремање два кутка  за младе. Ове две месне заједнице изабране су на конкурсу за учешће у пројекту “Развој сеоских клубова за младе и оснаживање младих на селу”. 

Градска општина Обреновац је у партнерству са Министарством омладине и спорта у постојећим просторима сеоских домова културе у ове две месне заједнице подржала оснивање два кутка за младе. 

Председник општине Обреновац Жељко Јоветић данас је посетио домове култура у Великом Пољу и Стублинама у које је стигла опрема за клубове.

 Канцеларија за младе функционише у малом простору који се налази у Дому културе и тај простор је недовољан и за сам центар града, а камоли да покрије потребе младих са целе обреновачке територије. Протеклих неколико година урађено је више стратешких докумената који се баве питањима младих, као и велики број сервиса за младе. У тим документима се налази управо и њихова жеља да се оно што они раде у самој општини Обреновац, у центру града, пренесе и на сеоске месне заједнице. Крајем прошле године су у сарадњи са Министарством омладине и спорта дошли до пројекта којим би се та активност и спровела у дело, а то подразумева опремање сеоских канцеларија рачунарима као и обуку младих људи који би радили све оно што млади раде у Канцеларији за младе. Домови су направљени, неки су реновирани, али у сваком случају тај простор треба да се искористи. Млади треба да се боре првенствено за себе и своју будућност и да овакви објекти не остану само празне и хладне грађевине. Ово је добар покушај и уколико наиђе на добар одзив сигуран сам да ћемо то радити и у другим месним заједницама – рекао је председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић. 

 

Обезбеђивањем и опремањем јавних простора намењених младима решава се проблем простора за рад формалних и неформалних група и иницијатива младих.  Формирањем нових група младих у овим срединама доприноси се укључивању младих у рад и функционисање клубова за младе и усмеравању њихове енергије у конструктивне акције у локалној средини. 

Фокус пројекта “Развој сеоских клубова за младе и оснаживање младих на селу ” је на информисању, активизму, коменаџменту и слободном времену.