Од 1. фебруара, грађани Обреновца који користе материјални додатак, инвалиди, студенти, ученици и незапослени, а који користе „Ластин” превоз плаћаће знатно јефтинију цену претплатне карте за јавни линијски превоз.

Одлуком града, студенти и ученици који користе „Ластин” превоз, без обзира на тарифне категорије, плаћаће исту цену која износи 1.410 динара. До сада је цена за ову категорију путника била 2.540 динара. Такође, биће им омогућено да поред „Ласте”, користе и услуге ГСП „Београд”, уз популарно названу „преседачку” карту, уколико доплате додатних 320 динара. Због увођења ове погодности, ученици и студенти своје картице  ће моћи да допуне од петка 27. јануара.
 
Нове категорије повлашћених корисника превоза у ИТС2 су незапослена лица, цивилни инвалиди рата, корисници материјалног додатка, инвалиди рада, болесна лица и трајно неспособни за рад, који ће остваривати право на бенефицирану цену претплатне карте од 2.540 динара, уместо досадашњих 5.870 динара.
 
Новина у овој одлуци је и проширење листе корисника бесплатног линијског превоза који је обезбеђен и за труднице, инвалидна лица са туђом негом, и више категорија оболелих и трајно неспособних за привређивање.
 
Допуна персонализованих „бус плус” картица чији власници сами уплаћују износ за месечни превоз почела је у среду, 25. јануара, на већини од 800 продајних места, а до краја недеље на свим, најављено је из Система Бус плус.
До сада је издато 445.168 персонализованих картица. Продаја и допуна неперсонализованих, као и уплата контролне маркице у вредности од 400 динара за особе старије од 65 година почела је 18. јануара. Од тада је допуњено 11.000 неперсонализованих картица и 27.500 персонализованих картица за особе старије од 65 година.

Београђани који још увек нису извадили персонализоване „бус плус” картице, то могу учинити на 16 локација у граду на којима ради 56 Бус плус шалтера. Бус плус шалтер у Обреновцу налази се на аутобуској станици “Ласта Обреновац”, радно време радним данима од  07:00-19:00 ласова, суботом од 08:00-15:00 часова док недељом шалтер не ради.

 
Актуелан ценовник допуна персонализованих БусПлус картица можете погледати овде: