Ако си млад, креативан и желиш позитивно да утичеш на промене у Обреновцу, пријави се за програм „Активни грађани“ који организује British Council у сарадњи са општином Обреновац и Министарством омладине и спорта.
Овај програм ће ти помоћи да:
научиш како да идеју спроведеш у дело
се повежеш са људима из више од 30 земаља са четири континента
научиш како да радиш у тиму и како заједно да остварите своје циљеве
развијеш своје комуникационе вештине
стекнеш прво или ново професионално искуство

Успешним кандидатима програм „Активни грађани“ омогућује:

Учешће на тренингу који ће се фокусирати на развој вештина у области имплементације пројеката, глобалног повезивања, тимског рада и комуникација. Програм ће охрабрити учеснике да делују у својој заједници, прошире своје хоризонте и поделе искуства и знање на међународним нивоу са људима из других земаља.

Имплементацију најбољих идеје кроз друштвене акционе пројекте који ће бити реализовани на основу новостечених вештина. Пројекти ће бити реализовани у областима за које и учесници и локална заједница препознају као најзначајније.

Пријављивање и учешће на међународним догађајима који ће учесницима дати прилику да стекну интернационано искуство и размене знања са активним грађанима из других земаља.

Услови за пријаву

Пројекат Активни грађани је усмерен ка младима који имају од 16 до 35 година из Обреноваца. Поред Обреновца пројекат се спроводи у још 27 градова у Србији. Учесници који нису из градова који учествују у програму се такође могу пријавити, али организатори неће бити у обавези да сносе трошкове пута и смештаја.

{youtube}OkjcNmUM4KQ{/youtube}

Како можеш да се пријавиш?

Пријава траје до 23. јануара 2012. године на овој интернет страници. Попуњавањем овог формулара улазите у процес селекције за овај програм. Изабрани учесници из Обреновца ће бити контактирани од стране Канцеларије за младе Управе ГО Обреновац после 23. јануара 2012. године.

За сва додатна питања и информације можете контактирати Бојану Ашковић – bojana.askovic@obrenovac.org.rs из општине Обреновац.

Додатне информације:
О пројекту Активни грађани
Активни грађани на Facebook-у
Active Citizens website