Британски савет у сарадњи са Канцеларијом за младе Управе ГО Обреновац у току фебруара и марта месеца 2012. године реализује бесплатан курс енглеског језика под називом „English for IT“.  Реч је курсу који траје 50 часова (од по 45 минута) и који је намењен младима који користе рачунаре и интернет.

Предавања ће бити одржана у две опције: три пута недељно по два часа или сваке суботе и недеље у блоку од 5 часова.  Курс је тежине између А2 и Б1 по стандардима заједничког европског оквира и намењен особама које имају почетно знање енглеског језика, изнад Cambridge ESOL B1. Курс није намењен особама које немају основно знање енглеског језика.

Пријаве су до  27. јануара преко пријавног формулара, где поред основних података кандидати треба да смисле и пошаљу мотивациони есеј од највише десет (10) реченица на тему “Како намеравам да употребим знање енглеског језика  за успостављање међународне сарадње моје локалне заједнице са партнерима из иностранства и како ће ми знање језика омогућити да користим различите прилике за стручно усавршавање, размену и повезивање “.

Канцеларија за младе Управе ГО Обреновац ће номиновати 20 кандидата, а како би били сигурни да сви имају задовољавајуће знање енглеског језика, сви номиновани кандидати ће имати обавезу да попуне „entrance test, на основу чијих резултата ће British Council одабрати 12 полазника курса.

Полазници ће на крају курса имати обавезу да прођу и завршни тест и кандидати који успешно прођу завршни тест ће добити сертификат British Council-a.

Додатне информације можете добити на 0118724025, мејл: mladi.obrenovac@gmail.com , или лично у Клубу за младе, приземље Спортско-културног центра “Обреновац”.