Канцеларија за младе Управе градске општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром “Обреновац” и Библиотеком “Влада Аксентијевић”, током зимског распуста 2012. године у оквиру програма неформалног образовања реализује 13 бесплатних радионица под називом “Обреновац–град знања”. Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током зимског распуста.

Заинтересовани се могу пријавити на неку од следећих радионица на којима још има места:
 
Креативно изражавање кроз игру звука и слике
Упознавање полазника радионице са звуком (прва три часа), упознавање са видеом, међусобна зависност и прожимање звука и слике, филм, подстицање креативности, завршни рад.
време: од 3. до 22. јануара, уторком, суботом и недељом, од 11:00 до 13:00 часова
место: мала сала Спортско-културног центра “Обреновац”
предавач: Предраг Вукосављевић

Радионица израде оригами фигура
Упознавање са историјом оригамија и учења основних фигурица (ждрал, цвет, звездица), учење прављења делова за сложеније фигуре, склапање фигурица и прављење мини изложбе од радова направљених на радионици.
време: од 2. до 15. јануара, понедељком, средом, петком и недељом, од 11:00 до 13:00 часова
место: арт клуб Спортско-културног центра у “Обреновац”
предавачи: Александра Спасов и Маријана Јанковић

Вајарска радионица
Циљ ове радионице је подстицање креативних способности и развијање осећаја за облик, форму и трећу димензију, на занимљив начин, вајањем декоративних и употребних предмета од глине.
време: од 9. до 15. јануара, сваки дан, од 11:00 до 14:00 часова
место: Прва обреновачка основна школа
предавач: Јасна Драмићанин

Радионица бајковито позориште сенки
Током осам дана радионице учесници ће се упознати са бајком као књижевном врстом, елементима бајке, слојевима бајке у језичком, стилском, етнолошком и културолошком смислу. Као финални производ очекује се ново виђење изабране бајке и њено визуелно представљање комбинацијом театра сенки и папирних лутака, аудио ефеката-звукова и покретом.
време: од 8. до 16. јануара, сваки дан, од 11:00 до 13:00 часова
место: огранак Библиотеке “Влада Аксентијевић” – “Павле Б. Николић”
предавач: Јелена Луетић

Фантастична бића српских предања
Шта је религија, шта представља народна религија Срба, као и дефинисање појмова предања, привиђења и предсказања. Појмови из света природе (вук, змија, медвед, Сунце, Месец…). Појмови из света културе (огњиште, воденица, капа, амајлија…). Човек као биће које припада и овостраном и оностраном (вештица, мора, здухаћ…). Паганска бића (виле, русалке, але, змајеви…). Хришћанска бића (Бог, ђаво, светитељи…)
време: од 3. до 13. јануара, сваки дан, од 11:00 до 13:00 часова
место: музички кабинет Спортско-културног центра “Обреновац”
предавач: Бојана Златић

Израда веб презентација и блогова | WordPress

Увод у WordPress!, значај блога и блоговања један термин – Инсталација WordPress!, система, глобална подешавања, чланци,  шаблони,  плагинови, едитовање кодова..
време: од 3. до 22. јануара, уторком и петком, од 18:00 до 20:00 часова
место: Клуб за младе, приземље СКЦ “Обреновац” | информатички кабинет Техничке школе
предавач: Марко Којић

Увод у модерну уметност
Едукација средњошколске и студентске популације у области модерне уметности, са циљем да их упути у конзумирање модерне уметности у историјском смислу и савремене уметности која настаје у последњих неколико деценија и данас. Циљ радионице је да покаже различите моделе модерне и савремене уметничке праксе, и омогући боље разумевање одређених појава у уметности.
време: од 3. до 16. јануара, сваки дан, од 14:00 до 16:00 часова
место: галерија Спортско-културног центра “Обреновац”
предавач: Марија Бисерко

Радионица: како направити представу | вербатим драма
Предавање о појму вербатим драме, разлике између класичне и вербатим драме, технике извођења, начин глуме, „причање“ као основно средство драматизације…
време: од 4. до 13. јануара, сваки дан, од 16:00 до 18:00 часова
место: библиотека “Влада Аксентијевић”
предавач: Мирјана Лаиновић

 
Пријаве до 30. децембра преко пријавног формулара, додатне информације можете добити на 0118724025, мејл mladi.obrenovac@gmail.com Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или лично у Канцеларији за младе, приземље Спортско-културног центра “Обреновац”.
Све радионице су бесплатне, а један полазник може похађати више радионица.

Напомена: за време празника радионице се неће одржавати