После дугогодишњих проблема са прокишњавањем крова у Спортско културном центру “Обреновац”, коначно је замењен комплетан кровни покривач на овом објекту. Радови су обухватили санацију равних непроходних кровова, косог крова и калоте са риголом.


Председник општине Обреновац Жељко Јоветић објаснио је да је још 2006. године Дом културе од Грађевинског факултета тражио стручну експертизу куполе, која је огромног пречника, па је требало бити сигуран да је она безбедна за кориснике и гледаоце. 
– Тада је наложено неколико мера, од санације крова до одвођења атмосферских вода. Све друге ствари су урађене, а кров је остао за ову годину. Захваљујући сарадњи са Министарством омладине и спорта, и уз партнерство са Градском општином Обреновац, успели смо да добијемо довољно средстава да ове године санирамо кров. Очекујемо да у наредних десет и више година неће бити проблема са кровном конструкцијом. Планирамо до краја године да заменимо паркет у хали, а за следећу годину у плану је санација фасаде – рекао је Јоветић. 
Министарство омладине и спорта је у значајној мери допринело реализацији овог пројекта обезбеђивањем неопходних средстава за његово финансирање. 
О плановима и будућим пројектима који ће се реализовати уз подршку овог министарства, помоћник председника општине и председник Комисије за спорт Драган Блажић је рекао: 
– Санација крова је од кључног значаја за јавно предузеће и за наш највећи затворени спортски објекат. Осим 15 милиона динара које је Министарство омладине и спорта издвојило за санацију крова, следећи пројекат који ћемо заједнички реализовати је осветљење великог фудбалског терена на Забрежју. На том терену је пре пола века одиграна прва утакмица под рефлекторима. Преговарамо са министарством и око добијања помоћи за санацију крова на базенима, као и осветљења фудбалског терена Раднички.
Изведеним радовима на крову Спортско-културног центра решен је проблем на дужи временски период пошто је кров обложен ПВЦ мембраном ”Алкорплан” белгијског произвођача Ренолит.