TED је непрофитна организација посвећена “идејама вредним ширења”. Почела је као четвородневна конференција у Калифорнији пре 25 година, и прерасла је у то да пружа подршку идејама које мењају свет, са неколико иницијатива. Годишња ТЕД конференција позива главне светске мислиоце и активисте да одрже говоре у трајању од 18 минута. Ти говори су затим постављени на TED-ову веб страницу и доступни су свима, бесплатно.

 
У духу идеја вредних ширења, TEDx је програм локалних независно организованих догађаја који спајају људе са циљом да поделе искуство слично TED конференцији. TED конференција пружа опште смернице за TEDx програм, али појединачни TEDx догађаји су организовани независно. 
 
Наш циљ на TEDxYouth@ISB конференцији јесте да проширимо иновативне и креативне идеје, као и таленат и посвећеност српског народа – и оних који су Србију учинили својим домом. Ово није типична конференција. TEDxYouth@ISB ће укључивати презентације из свих поља, доба и порекла, а наша тема – “Млади граде будућност” – ће бити објектив кроз који ће сваки говорник поделити своју страст и своје искуство.
 
 
TEDxYouth@ISB | 20.11.2011 | Београд, Србија