Група од четрнаест учесника „Pasco пројекта из Обреновца отпутовала је за викенд на Међународни камп у норвешки град Сигдал у ком ће боравити недељу дана. Боравак у кампу укључује различите радионице током којих наши уметници, али и њихове колеге из Хонефеса и Ливерпула, имају прилику да покажу свој таленат али и да стекну неке нове вештине.

Прва радионица коју је предводио Ник Овен била је посвећена представљању учесника. Дан касније уследила је музичка радионица у оквиру које су млади таленти показали своје певачко умеће. Инструктор Џејмс Тејлор им је објаснио вештине које су неопходне како би техника  битбокса ( музика се „производи“ помоћу уста) имала прави ефекат.

Данас је одржана и радионица глуме. Инструкторка глуме Гри Торсдал им је објаснила шта је неопходно за добру концентрацију и координацију покрета, потом су организоване  „игрице“ током којих су млади глумци показали изузетан таленат у импровизацији бајки.

 

Сутра их очекују часови плеса, али за сада су највише заинтересовани за бит-бокс. Поред бит-бокса глумци су пажљиво правили различите мотиве па и ликове помоћу театра сенки. Технику театар сенки објаснио им је инструктор Брајан Хенлон, а она је значајна за сликовито приказивање бајки или неких других прича.

Судећи према досадашњим реакцијама и коментарима учесника може се рећи да су задовољни Сигдалом, организацијом радионица али и радом инструктора.