Поводом културне манифестације “Међународни сусрети у Обреновцу” синоћ је наш град посетио министар културе, информисања и информационог друштва Предраг Марковић, који је том приликом рекао:

– Последњих осам година Међународну конвенцију о заштити културног наслеђа потписало је највише земаља у историји јер сви знају да је нематеријално богатство угрожено, а њега можемо да сачувамо ако наслеђе преносимо деци, дакле породици или ако се поредимо са другима. Толико тога је само наше, специфично, а притом препознајемо да је већина заједничка – рекао је Марковић.

Министар Марковић је присуствовао и концерту на ком су се обреновачкој публици представила културно-уметничка друштва изводећи своје најпознатије кореографије.

Поред богатог програма Обреновчани су могли да чују и црногорске традиционалне песме, да уживају у италијанским играма из града Базелиће, бугарског округа Сандански, Новог Сонча из Пољске, као и у играма домаћих културно-уметничких друштава из Стублина, Скеле, Бањана, Великог Поља, Забрежја и Обреновца.

{yoogallery src=[/images/festival/ministar/] width=[100]}