Уз присуство делегација гостујућих страних ансамбала и званичника општине, отворена је изложба слика, рељефа и скулптура под називом „Шумадијска наива“. Експонати су део приватне колекције Радмиле Васиљевић која већ дуги низ година промовише овај вид стваралаштва у земљи и иностранству кроз рад Удружења за неговање наиве и других традиционалних уметности.

Како је Радмила Васиљевић истакла у уводној речи, српску, пољску, бугарску, италијанску културу везују и уметници наиве који се срећу на европским бијеналима, колонијама, изложбама. Поменувши Братиславу, Париз и друге европске престонице, Васиљевићева је нагласила значај и срећну околност да обреновачка публика може видети дела двадесет аутора који негују овај аутентични вид уметничког израза.
На изложби се поред осталих могу видети слике Саве Стојкова, Богосава Живковића, Десе Петров, Милорада Николића, Марка Стевановића и Милице Зарић. Историчар уметности, Зорица Правдић, изабрала је радове и поставила изложбу која је отворена до 29.августа у малој галерији Библиотеке-Милошевом Конаку од 8-20 часова.