Дефиле учесника културне манифестације „Међународни сусрети у Обреновцу“ почео је у 19 часова испред ОШ „Јован Јовановић Змај“. Учесници делифилеа носили су своје традиционалне костиме и ношње, пролазећи главном улицом где су их Обреновчани срдачно поздравили. Након шетње, главном улицом упутили су се према градском тргу на коме је у 20 часова почела церемонија свечаног отварања ове манифестације. Друге Међународне сусрете у Обреновцу отворио је председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић који је том приликом рекао:

– Обреновац је град отвореног срца и у њега често долазе млади са свих континената. Част ми је што је и уметност пронашла своје место у овом граду. Упознајући Обреновац, наши пријатељи ће имати прилику да упознају и Србију као и наше врлине. Добродошли у Обреновац и наредних неколико дана уживајте у програму који смо припремили, поручио је Јоветић.

Током прве вечери Међународних сусрета у Обреновцу представило се шест културно-уметничких друштава из Новог Сонча у Пољској, Базилећа у Италији, из града Гоце Делчев у Бугарској, Плужина у Црној Гори као и локална културно-уметничка друштва из Великог Поља, Скеле, Забрежја и Обреновца.

{yoogallery src=[/images/festival/Idan/] width=[100]}