У четвртак, 25. августа 2011. године, с почетком у 17 часова у Галерији ЈП СКЦ “Обреновац”, ул. Краља Александра Првог бр.63 у Обреновцу, одржаће се прва прес конференција поводом отварања манифестације МЕЂУНАРОДНИ СУСРЕТИ У ОБРЕНОВЦУ која се ове године одржава од 25.-29.августа. На конференцији ће говорити председник ГО Обреновац Жељко Јоветић у име покровитеља манифестације и представници организационог одбора.

Oво је друга година за редом како је Обреновац домаћин фолклорним друштвима, представницима локалних и регионалних самоуправа, привредницима и свим љубитељима  уметности, културе и традиције из Европе и наше земље. Као део Београда, Градска општина Обреновац на овај начин промовише не само своје привредне, туристичке и културне капацитете, већ и све оно чиме српска престоница може да се поноси.
Гости Обреновца биће више од 300 фолклораша из Италије, Бугарске, Црне Горе, Пољске и Србије. На отвореној сцени, на Тргу др Зоран Ђинђић, и у обреновачким насељима током 5 дана трајања манифестације наступиће 10 фолклорних ансамбала. Вече виолине, етно базар, изложбе и дружења организовани су у дворишту и у згради старог здања Библиотеке  -Kонаку Кнеза Милоша Обреновића, ЈП Спортско културном центру Обреновац, градским трговима и улицама.
Посебно издвајамо дефиле учесника “Међународних сусрета у Обреновцу” кроз централне градске улице где ће бити приказани национални костими и ношње земаља учесница. За најмлађе атракција, а за старије сећање на младост – Фијакеријада која ће нас све у лаком “кораку и касу” одвести у обреновачку излетничку шуму Забран, на обалу реке Саве. И то није све. Богатство националних кухиња дочараће учесници манифестације, а привредници и званичници посетиће гиганта електроенергетског система Балкана Термоелектране “Никола Тесла” у Обреновцу. Покровитељ манифестације је Градска општина Обреновац.

ФАКТИ:

У Обреновац из Београда можете стићи за 30 мин аутомобилом или 45 мин редовном аутобуском линијом. 
Све локације на којима се одвијају активности манифестације су приступачне за аутомобиле и имају обезбеђена паркинг места по ценама које су у ценовнику ЈП Паркинг сервис. 
Обреновац се може похвалити добром услугом и популарним ценама хране и пића. 
Бесплатан бежични интернет је на располагању свим корисницима који се нађу у главном градском парку и на тргу као и у већем броју кафића и ресторана.
Свим гостима и учесницима у сваком тренутку на услузи ће бити волонтери манифестације.
За информације о смештају и другим појединостима пошаљите упит на адресу obrenovacfest@gmail.com

Дневни инфо канал на сајту Градске општине Обреновац http://www.obrenovac.rs

Инфо контакт: 

http://www.obrenovac.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=1324:q-q-25-29-q-q-25-29-&catid=37:2009-01-30-23-14-12&Itemid=214

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.460483880395.249032.356776930395&type=1

Прес пулт у ЈП Спортско културни центар Обреновац од 9-21час:

Жељко Јованов
064 8322305

Јелена Луетић,
064 8322328

obrenovacfest@gmail.com

Слободан Радoјичић
КУД ТЕНТ
011 8724 394
office@kudtent.org