Фестивал народног стваралаштва и фолклорне традиције “Међународни сусрети у Обреновцу” почео је вечерас свечаним дефилеом фолклорних ансамбала главним обреновачким улицама.

На фестивалу учествује шест домаћих културних друштава и четири ансамбала из иностранства. У Обреновцу ће до 29. августа боравити око 300 учесника из Пољске, Бугарске, Италије и Црне Горе. 
 
Учесници су након дефилеа одржали концерт на градском тргу где су представили своје националне игре и музику.
 
Међународне сусрете је отворио председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић.
 
– Обреновчани ће наредних неколико дана бити домаћини на нашим другим међународним сусретима. Међународни карактер потврђује чињеница да су са нама вечерас уметници из Италије, Бугарске, Пољске и Црне Горе. Добродошли у Обреновац. Ово је отворена средина, град у који често долазе спортисти, привредници из целог света и част нам је да је и уметност нашла своје значајно место. Упознајући Обреновац имаћете прилику да упознате Србију, наше врлине и мане, а ја бих замолио Обреновчане да мана буде што мање. Још једном добродошли и у следећим данима уживајте уз игру и песму и лепо време – рекао је Јоветић.
 
 
 
Током трајања фестивала сва фолклорна друштва ће имати три концерта на градском тргу, концерт у обреновачким насељима, дефиле кроз град, а биће организовано и вече виолинеетно базар, фијакеријада, као и једнодневни излет у Београд. 
На фестивалу ће учествовати и представници општина и привреде земаља учесника. За њих ће бити организована промоција Обреновца и његове привреде, а биће организовано и вече међународне кухиње где ће сви учесници представити своје националне специјалитете. 
 
Свечано затварање фестивала предвиђено је концертом на градском тргу 28. августа у 20 часова. 
 
Организатор и покровитељ манифестације је Градска општина Обреновац.