Прошле недеље у ТЕ “Никола Тесла” А одржан је састанак на тему “Одсумпоравање димних гасова на ТЕ “Никола Тесла” А и Б (прилази и анализа могућих техничких решења)” ком су, осим наручиоца (Електропривреда Србије – Дирекција за стратегију и инвестиције), присуствовали и представници ПД ТЕНТ, Конзорцијума Енергопројект-Ентел, Рударски институт и Машински факултет Београд, као и председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић и директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Слободан Молеровић.

 
Представници Конзорцијума Енергопројект-Ентел, Рударски институт и Машински факултет обавестили су присутне да су већ почели са израдом пројектног задатка и након презентације поставили неколико битних питања која ће, како су проценили, захтевати консултације са будућим корисницима, да би се приликом доношења коначног решења уважили њихови предлози,примедбе и сугестије.
 
– ЕПС је уз учешће ПД ТЕНТ дефинисао овај пројектни задатак, а Конзорцијуму три угледне домаће компаније поверено је да га ураде. Због недостатка времена директно се приступило изради идејног пројекта (генерални пројект је “прескочен”) што значи да варијантна решења још увек нису прецизирана. Привредно друштво ТЕНТ константно ће пратити реализацију тог пројекта, као неко ко ће касније водити градњу и бити крајњи корисник. Идејни пројекат ће, у грубим цртама, бити оно што ћемо добити приликом потписивања уговора са својим партнерима који буду изабрани на тендеру да реализују комплетан посао. Битно је да дефинишемо кључне елементе, док ћемо остале у ходу мењати, прилагођавајући их специфичностима и потребама ТЕНТ А и ТЕНТ Б. Веома је важно да пројекат буде брзо готов, јер ће, на известан начин, представљати подлогу тендеру који ћемо расписати. С друге стране, на основу тог пројекта, учинићемо све што је потребно да бисмо на време добили грађевинску дозволу, пријаву радова и осталу неопходну документацију и тако у старту избегли евентуална кашњења. Стога је овај састанак значајан за све заинтересоване стране, како бисмо се договорили којим ћемо  путем наставити даље и колико ћемо узети у обзир најсавременија светска искуства  – објаснио је Драган Поповић, директор ПД ТЕНТ за корпоративне послове.
 
Жељко Јоветић, председник Градске општине Обреновац, се у име општине Обреновац захвалио пословодству Привредног друштва ТЕНТ на позиву за састанак, јер он одсликава однос највећег привредног субјекта у обреновачкој општини према локалној самоуправи.
 
Извор: www.tent.rs