Град Београд наставља и у овој години да финансира привредне субјекте за прво самостално учешће на одређеним сајмовима у земљи и иностранству и организовање конгреса, конференција и других манифестација на територији града.

С Oбзиром на велико интересовање привредних субјеката, град Београд је и у 2011. години за ове намене издвојио 5.000.000 динара, с тим што ће се ове године финансирати само самостално учешће на сајмовима у земљи и иностранству.

– Циљеви финансирања привредних субјеката за ове намене су јачање тржишне позиције привредних субјеката, промоција пословних идеја, успешних инвестиција, услуга и производа, размена искуства и технолошких достигнућа, могућности смањења незапослености – каже Оливера Савовић, градска секретарка за привреду.

Према њеним речима, право на доделу средстава имају мали привредни субјекти (малo правно лице и предузетник) и средњи привредни субјекти коjи су у 2011. години први пут учествовали или ће први пут учествовати  на одређеном сајму у земљи или иностранству, уколико испуне и остале услове прописане Упутством  за доделу финансијских средстава – субвенција привредним субјектима.

Конкурс је објављен 2. јуна у средствима јавног информисања, а целокупна конкурсна документација се може преузети овде и у просторијама Секретаријата за привреду, Краљице Марије 1/XVII, Београд, канцеларија број 6, од 9 до14 часова. Рок за достављање пријава је 4. јул до 16 часова.

Секретаријат за привреду је у 2010. години по први пут определио средства за доделу финансијских средстава привредним субјектима за самостално учешће на сајмовима у земљи и иностранству и организовање конгреса, конференција и других манифестација на територији града Београда. На основу два објављена позива  додељена су средства за 37 привредних субјеката.