Синоћ је у позоришној сали Спортско-културног центра одржано хуманитарно вече “Цветаће опет трешњин цвет: Обреновац народу Јапана”. Ово хуманитарно вече организовано је са жељом да Обреновчани покажу своју пријатељску наклоност народу Јапана, пострадалом у недавном разорном земљотресу и цунамију.

 
Присутне је на почетку хуманитарног концерта поздравио председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић:
 
– Желим да вам се захвалим на организацији ове хуманитарне вечери.  Пре нешто више од месец дана повод за сусрет је био представљање јапанске културе. Нико није очекивао да ћемо се тако брзо поново срести. Тих дана је у гостима била привредна и државна делегација у посети српској Влади и ТЕНТ-у. Овог пута  смо сви заједно овде да народу Јапана са сваког дела ове земље пружимо подршку и да им кажемо да им се дивимо на начину на који подносе и покушавају да превазиђу  једну од највећих катастрофа које су забележене. Мислим да су сви затечени осим јапанског народа. Они у миру, под слоганом “мирно и заједно”, пуни вере једни у друге спасавају што се може и отклањају последице.  Не плачу за просутим млеком, то је ваљда наша пословица, али њима боље стоји. Прочитао сам један диван текст “Зашто у Јапану нема нереда и пљачкања”. Прочитао сам и много коментара на исти. Некако, сви се помало стиде, нигде у свету није виђен сличан начин реаговања. Они не падају у очај а имају много разлога за то. Зато су они народ који ће се упркос бројним ожиљцима брзо подићи. И пре ове катастрофе су имали симпатије готово целог света. Данас су оне неподељене. У име грађана Обреновца делим наше најдубље саосећање и саучешће за настрадале и верујем да ће снагом својственом јапанском народу и уз помоћ пријатеља из целог света превазићи све недаће које су их погодиле.
 

У програму су учествовали: Културно-уметничко друштво Термоелектрана “Никола Тесла”, певачка група КУД “Драган Марковић”, балетски студио “ИДЕА”, хор обреновачке цркве, квартет ученика и професора музичке школе “Ватрослав Лисински”, Жељко Шишић, Ђурђија Борић, Јелена Вукићевић, Градимир Ђорђевић и Миладин Тошић.

Специјални гости су били: Рада Ђуричин, драмска уметница, Јасмина Трумбеташ Петровић, првакиња Београдске опере (клавирска пратња Невена Живковић), Данијела Васић са Катедре за јапански језик и књижевност, Драган Миленковић  из Друштва српско-јапанског пријатељства и представници Амбасаде Јапана у Србији.