Данас је у Градској општини Обреновац тридесет најбољих студената из Обреновца добило годишње карте за превоз на релацији Обреновац-Београд за 2011. годину. Годишње карте су студентима уручили представници ауто превозника “Ласта” и “Банбус”.

– И ове године се наставља акција доделе бесплатних маркица студентима. Конкурисали су најбољи студенти, али и они који нису добили општинске стипендије. Можда је ова награда драгоценија него стпендија, јер су карте скупе. Моја жеља је да студенти маркице не користе самоз а одлазак на факултет, већ за сва београдска дешавања – Белеф, Битеф, концерте, и да узму од Београда што више могу – рекао је председник општине Обреновац Жељко Јоветић.

Награђени студенти су годишње карте добили на основу Конкурса за доделу по 15 бесплатних годишњих карата за превоз ”Ластом” и ”Банбусом” на релацији Обреновац–Београд. Право учешћа на Конкурсу имали су редовни студенти основних студија и студенти мастер студија који су први пут уписали одговарајућу годину студија, који нису изгубили, односно обновили ни једну годину студија, који су уписани на акредитоване факултете и више школе Републике Србије и који имају пребивалиште на територији градске општине Обреновац, осим студената који су добили студентске награде у 2010/2011. години.

Имена награђених студената можете погледати овде.