Председник ГО Обреновац Жељко Јоветић, члан Савета за младе испред Центра за социјални рад Дејан Цветковић и Душко Крстић, испред Канцеларије за младе Управе ГО Обреновац посетиће у уторак, 25. јануара, инфо-центре  за младе у Осијеку и Вуковару. У Републици Хрватској је овај облик сервиса за омладину структуриран у складу са постулатима ERYCA – европског модела за информсање младих. Овај сервис подразумева три основне функције: пружање информација из свих интересних сфера живота младе особе (здравље, култура, посао, школовање, слободно време, путовање, активизам итд.), могућности коришћења компјутера и интернета (бесплатно) и пружање психолошке-консултативне подршке (кроз рад са психологом или социјалним радником). Запослени у центрима, едуковани од стране ERYCA-е, имају задатак да свакодневно раде са младима, али и да промовишу инфо-центре путем медија, у образовним институцијама (школама, факултетима), као и на местима где се млади окупљају.  
 
Инфо-центар у Осијеку се налази у самом центру града, и поред наведених активности, поседује и простор за одржавање трибина, семинара и радионица, те је отворен за сарадњу са великим бројем градских невладиних организација. Такође, у њему се одржавају изложбе, хуманитарне акције и различите манифестације чији је циљ промовисање квалитетнијег живота за младе. Ово је уједно и регионални центар, који покрива славонско-барањски крај.
У Хрватској постоји укупно 4 регионална инфо- центра: у Сплиту, Ријеци, Загребу и Осијеку. У одређеном броју градова такође постоје инфо центри мањег обима, али су им функције исте. Вуковарски инфо центар је смештен у приватну кућу, за коју се плаћа месечни закуп. То значи да није увек општина задужена да обезбеди друштвени простор, али зато партиципира у финансирању центра.
 
У складу са омладинском политиком у Хрватској, држава обезбеђује одређену финансијску помоћ за оснивање и одржавање инфо центара, као и клубова за младе. Иако та помоћ није довољна, ипак је значајна јер представља добар пример сарадње републичког министарства задуженог за младе, локалне самоуправе и омладине. То је пример добре праксе који би требало следити и у нашој земљи, у којој још увек не постоји ниједан инфо центар. Управо је то разлог због ког ће делегација општине Обреновац посетити хрватске инфо центре.  
 
У овој години општина Обреновац планира креирање и реализацију пилот пројекта за покретање инфо центра у Обреновцу, који би представљали почетак нове етапе у информативном раду са младима у савременом контексту, у духу Европске Уније.