У уторак, 26. октобра, у просторијама  ЈП за заштиту и унапређење животне средине одржан је састанак Радне групе за израду Локалног еколошког акционог плана ГО Обреновац. Презентовани су резултати анкете, формирани технички тимови за тематске области, именовани координатори техничких тимова, заказани појединачни састанци техничких тимова и уручено Решење о образовању Радне групе за израду Локалног еколошког акционог плана градске општине Обреновац.
После појединачних састанака са техничким тимовима, који ће се одржати у петак 29.10.2010. у просторијама ЈП ЗЖС, следи израда  Процене стања животне средине, коју ће израдити сваки технички тим за своју тематску област. Процене стања усваја Радна група.
Следеће године технички тимови раде  Акционе планове за тематске области које такође усваја Радна група. Скуп свих Процена стања животне средине и Акционих планова за све тематске области, заједно са Визијом заједнице, која је утврђена на семинару Радне групе, чини ЛЕАП документ, који ће на крају усвојити Скупштина градске општине Обреновац.