Екипе ЈКП “Водовод и канализација” наставиле су прошле недеље радове на изградњи дела канализационе мреже у Купиначкој улици у Обреновцу. До сада је урађено 120 метара канализационе мреже, а очекује се да се ускоро заврши и остатак до 400 метара колико је пројектом предвиђено.

Обилазећи Купиначку улицу председник општине Обреновац Жељко Јоветић је подсетио зашто су каснили радови на завршетку овог пројекта:

– Купиначка улица и њени становници нису имали пуно среће предходних година. О канализацији у овој улици се говори годинама и радови су кренули 2008. године. Тада је урађено 120 метара канализације и онда се стало. Инвестициони радови су прелазили са Јавног предузећа за изградњу на ЈКП “Водовод и канализација” и пројекат је пребачен са једне на другу фирму. Сачекала нас је 2009. година и пренос надлежности и много проблема за које ови људи  нису заслужили да знају да су уопште постојали. Ми у октобру 2010. године завршавамо оно што је започето 2008. Укупна дужина канализације је 400 метара, а паралелно ће се радити реконструкција водоводне мреже, док је асфалтирање улице нешто што је најјефтиније и најједноставније и то ће бити урађено кад се заврше радови на канализацији и водоводу.

О значају изградње канализационе мреже у овом делу града председник општине је рекао:

– Важно је урадити канализацију у овом делу, јер  је у близини Купинац који ће бити уређен, а велики део становника овог краја излива фекалије у Купинац. Кад Купинац буде уређен, то више неће бити могуће и ми ћемо им дати алтернативу. Што се рокова тиче, мислим да ће се ова деоница завршити током ове грађевинске сезоне – изјавио је Жељко Јоветић.

Директор ЈКП “Водовод и канализација” Ненад Радојевић рекао је да се ове године завршава 270 метара канализационе мреже од укупно 400 метара колико је дозволом било предвиђено.

– 120 метара је већ урађено и неки рок за извођење остатка радова је 20 дана и после тога можемо да очекујемо прикључења, тако да ће грађани који имају легализоване објекте моћи да се прикључе на канализациону мрежу – појаснио је директор ЈКП “Водовод и канализација”.

Укупна вредност радова у Купиначкој улици износи око 7.5 милиона динара.