Градска општина Обреновац ће 11. и 12. октобра 2010. године са почетком у 10:00 часова у сали општине  организовати тренинг “Обреновац по мери младих” намењен запосленима у Управи, члановима Већа ГО Обреновац и члановима Савета за младе са циљем подизања капацитета за имплементацију Акционог плана за младе, како би се и доносиоци одлука упознали са основним елементима омладинске политике и одговорне бриге о младима. 

У питању је други модул тренинга посвећен оснаживању друштвених актера општине Обреновац у циљу подизања капацитета институција и организација за имплементацију Акционог плана за младе кроз креирање нових програма, оснаживање постојећих сервиса и умрежавање ресурса заједнице. Тренинг се организује у оквиру пројекта “Изградња капацитета Канцеларије за младе као стубова партиципације младих и њихово оснаживање у улози пружаоца локалних сервиса намењених младима” који спроводи Група “Хајде да…”, уз финансијску подршку Olof Palme International центра.

Током дводневног тренинга проћи ће се кроз следеће теме: Национална Стратегија и Акциони план за младе, генерацијски јаз, грађанско друштво и учешће, успешно партнерство, нивои односа са јавношћу, принципи и концепти успешне комуникације, комуникацијске вештине и технике, односи са медијима, развијање поруке и канали комуникације и ласирање поруке кроз различите канале комуникације.