Представници Градске општине Обреновац обишли су вечерас радове на изградњи моста преко Колубаре и Саве. Кинеска компанија C C C C је почела да гради нови мост првог марта, а након пет месеци интезивно се ради на изградњи.

Заменик председника ГО Обреновац Миодраг Митровић истакао је задовољство радовима који су у току.
– У 40-ак година радног стажа ништа импресивније нисам видео. На многим великим градилиштима у земљи сам био и ово сигурно спада у најсветлије тренутке Обреновца. Мост ће бити значајан и за Обреновчане и за целу Србију – казао је Митровић.

Аутопут Сурчин-Обреновац ће омогућити спајање Коридора 11 са Коридором 10, преко обилазнице око Београда на петљи Сурчин.

Мост преко ушћа Колубаре у Саву и даље преко Саве биће дуг 1.581 метар и то је најдужи мост на тој деоници.
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да руководство општине интезивно обилази сва градилишта у Обреновцу.
mostvece2017
– Временски услови су тешки и зато се сви пројекти раде у две смене, обзиром да су рокови ограничени. Будућност нашег града зависи од ове саобраћајнице и значајно је да она буде завршена у року. Радови су одмакли и обећање које смо током зиме дали, да ће се у току лета са нашег понтота видети конструкукција моста, видимо да је то сада нешто што краси две реке, Колубару и Саву. Овај мост ће пружити прилику да се у Београд стиже за само неколико минута, за разлику од садашњег клизишта код Дубоког и свих проблема које имамо са деоницом за Београд. Топловод који се ради у центру града у неколико смена, пружиће прилику да имамо сигурно и поуздано грејање и на тај начин треба наставити ово лето, док не будемо све завршили – нагласио је Чучковић.

Заједно са деоницама у изградњи Обреновац-Уб и Лајковац-Љиг, чија је укупна дужина 50,2 километара и већ завршеним деоницама Уб-Лајковац 12,5 км и Љиг-Прељина 40,3 км биће повезан пун профил аутопута дужине 120 км од Београда до Прељине.

Како је раније најављено, крајем ове године биће завршен аутопут од Обреновца до Прељине у укупној дужини од 103 километара.

Члан Већа Градске општине Обреновац др Обрад Исаиловић подсетио је на период када је дошло до ратификације свих уговора о изградњи ове деонице.

– Ја сам тада био посланик у Народној Скупштини Републике Србије и тада је све то изгледало далеко, апстрактно и били смо лака мета за опозицију. Сада је дошло до реализације пројекта и сада се чује само хук машина, док опозиција ћути – истакао је Исаиловић.

mostnoc32017vece

На деоници Сурчин – Обреновац од 17,6 км у склопу изградње Коридора 11 биће урађено укупно седам мостова и четири надвожњака.
Вредност радова на тој деоници је 233,6 милиона долара, а финансира се из зајма Ексим банке Кине.
Рок за завршетак радова је 32 месеца.