Око 500 ученика основне школе “Живојин Перић” у Стублинама са почетком нове школске године биће у могућности да користи потпуно реконструисане тоалете. На иницијативу Месне заједнице Стублине и уз помоћ Градске општине Обреновац донета је одлука да се среде тоалети који су били у јако лошем стању. Инвестиција вредна 2 милиона динара започета је ових дана, а циљ је да се свим малишанима са територије Градске општине Обреновац обезбеде адекватни услови боравка у школама.

Председник Месне заједнице Стублине, Петар Петровић,  изразио је задовољство што је покренута иницијатива наишла на добар одзив у општини и на лично ангажовање председника Чучковића радови су започети у врло кратком року.

Директорка школе Биљана Обрадовић изјавила је да су у школи имали велике проблеме што се тиче санитарних чворова услед дотрајалости и оштећења цеви и комплетне инсталације, а велики проблем је правила и влага која је проузроковала отпадање плочица и знатно допринела урушавању комплетног изгледа школских тоалета.

Помоћник председника Драган Блажић рекао је да је дужност Градске општине Обреновац и Комисије за образовање да оне велике круцијалне пројекте  за саме школе увек потпомажу, а то се углавном своди на рад на канализацији, на водоводној мрежи, на електоинсталацијама и на обезбеђивању свих услова за безбедност ученика у школама.

– Све основне и средње школе у Обреновцу ће умивене и у новом руху дочекати своје малишане и ђаке средњих школа од првог септембра. Трудићемо се да овај посао буде завршен у року. У овој школи када смо уводили воду обећали смо да ћемо урадити нове тоалете. Фрапантна је била та чињеница да тоалети и у мушком и у женском делу немају уопште врата. То је нешто што је морало да доживи тоталну реконструкцију после четрдесет и нешто година и трудићемо се да поред тих, условно речено, малих ствари наставимо интензивно на изградњи великих образовних објеката – рекао је председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић.

Председник је најавио да се до краја године очекује почетак радова на изградњи нове фискултурне сале и школе у Звечкој за чије извођаче радова ће бити расписан тендер крајем августа, а наредне године и Скела ће добити фискултурну салу, попут оне у Грабовцу, за коју је пројекат завршен.

Рок за завршетак радова у основној школи “Живојин Перић” у Стублинама је 25 дана, тако да ће ова школа већ средином августа бити спремна да освежена и лепша дочека своје малишане.