Алтернативни правац ка Београду, који води преко Дубоког и Мале Моштанице до Руцке, биће ускоро уређен а затим и асфалтиран. Реч је о деоници пута која износи 700 метара и спаја Моштаничку и Улицу Душана Дамњановића на Умци. Представници градских општина Обреновац и Чукарица заједно су са мештанима обишли локацију на којој ће бити изграђена саобраћајница. 

Председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић рекао је да се овим активностима наставља изузетна сарадња две општине. Он је додао да је иницијатива покренута од стране грађана Мале Моштанице и Руцке пошто је обострани интерес мештана да се саобраћајница уради како би две општине биле боље повезане. Коларић је нагласио да ће улица бити двосмерна и истакао да ће након завршетка радова у наредном периоду саобраћај бити растерећен у правцу Барич – Умка.
Председник савета Месне заједнице Мала Моштаница Иван Лазаревић рекао је да је ово историјски дан за све мештане и подсетио да су годинама уназад многа руководства обећавала изградњу новог пута.
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић захвалио се руководству општине Чукарица пошто су препознали потребу да се уради улица која ће помоћи грађанима обе општине.
– Урадићемо један модеран пут средствима општине Чукарица и тиме ћемо добити једну алтернативну саобраћајницу преко Дубоког. Познато је да је то највеће клизиште у Европи и представљало је велики проблем за нормално одвијање саобраћаја и у току зимских дана и услед неких саобраћајних незгода. Наши грађани добиће прилику и да користе градски превоз и линију 553 да би дошли до Београда и то по три пута нижој цени него што су имали до сада. Ми треба и у будућности да наставимо овакву сарадњу са општином Чукарица и на тај начин заједно да развијамо овај део Београда – казао је Чучковић.