Крајем марта ове године започети су радови на изградњи канализационе мреже у насељу Браћа Југовић. Вредност ових радова је скоро 77 милиона динара, а завршетак истих се очекује до 24. октобра. Данас су ову локацију обишли представници наше општине, ЈП „Водовод и канализација“ и Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда. 

 Директор ЈП „Водовод и канализација“ Бранко Матић најавио је почетак радова на изградњи колектора.
– Налазимо се у насељу Браће Југовића где теку радови на изградњи канализационе мреже. Као што видите коначно смо успели да се изборимо са нивоом поџемних вода када је у питању фекално-црпна станица и у наредним данима ћемо имати изливање доње плоче и све остале радове који су предвиђени. Оно што је још битније од тога и са чим желимо да упознамо наше грађане је да су данас почели радови и на изградњи колектора, што значи да ће кренути копање по свим оним улицама куда мрежа треба да иде. Напомињемо да је то 2.5 километара нове канализације и да ће саобраћај бити организован да имамо што мање проблема за грађане насеља Браће Југовића и надамо се да ће овај извођач, за ког видимо да је јако озбиљан, извести радове у року, у складу са пројектом и техничком документацијом – рекао је Матић.
Ускоро се очекује завршетак радова у насељу Шљивице, најавила је Дарка Радовић, директор сектора за наџор и изградњу у Дирекцији за грађевинско земљиште.
– Задовољство ми је да најавим да ће се у насељу Браће Југовића кренути са полагањем цеви и да ће изградња ићи својим током и динамиком којом је предвиђена. Планирани рок за завршетак радова је средина октобра, наш извођач је из Шапца и надамо се да ће уз радове пратити и потребе грађана и да неће бити великих неспоразума у одвијању нормалног живота. Ми ћемо наравно пратити сугестије грађана, ако треба нешто урадити како би се тај нормалан живот максимално испоштовао. Такође, молимо грађане за разумевање и стрпљење. Желим да кажем да је у насељу Шљивице завршни рок 15.јуни, да је преостало 20ак метара постављања канализације. Јако су велики проблеми због поџемних вода, стање на локацији је некомпатибилно са пројектном документацијом. Свакако, надамо се да ћемо то завршити у планираном року. Данас је састанак у Дирекцији везано за завршетак радова у Шљвицама и даћемо налог да извођач заврши све површине које треба довести у првобитно стање у току ове недеље и надамо се да ћемо и тај посао завршити. Захваљујем се грађанима на стрпљењум, мада нисмо увек адекватно у Шљивицама реаговали, али видели сте и сами да је било изузетно тешко за рад. – рекла је Радовић.
Миодраг Митровић, заменик председника ГО Обреновац, сигуран је да ће се радови у овом насељу обављати предвиђеном динамиком и без икаквих проблема.
– Каналзација у насељу Браће Југовића је као и канализација у Шљивицама веома значајан и велики инвестициони захват који кошта пуно. Средства смо у договору са градском Дирекцијом и управом града обезбедили на тај начин да изградњу финансира Дирекција за грађевинско земљиште која је вршила избор извођача радова. У Шљивицама су најповољнији били фирма „Бауњесен“, међутим доста су неквалитетно радили, било је незадовољства грађана с пуним правом. Овде смо убеђени да тога неће бити, очигледно је на основу досадашњих радова и проблема са водом и на основу тога што је скоро половина материјала већ стигла на градилиште, што је махнизација сва ту, тако да смо сигурни да ће се сви радови обављати према плану и квалитетно – рекао је Митровић.