Јавно комунално предузеће Обреновац
ул. Цара Лазара 3/1
11500 Обреновац
телефон: 011 8721 815
факс: 011 8721 144
www.jkpobrenovac.org.rs

Програм пословања ЈКП „Обреновац” за 2015. годину
Програм пословања ЈКП “Обреновац” за 2013. годину

ЈКП Обреновац функционише преко више радних јединица и обавља делатности на: прикупљању и депоновању кућног смећа, чишћењу и прању улица, одржавању зелених површина, пружању пијачних, погребних и бањских услуга, као и одржавање стамбеног фонда.
 
Почетак рада ЈКП Обреновац датира још од 1953. године када је Скупштина општине града Обреновца основала Градску комуналну службу са задатком одржавања комуналне хигијене, одржавања зеленила и пружање пијачних и погребних услуга.
1963. године комунална служба прераста у Комунално предузеће “Будућност” уз додавање обавезе одржавања Градског купатила (бања) и пружања димничарских услуга.
Током 1968. године предузеће се припаја Стамбено комуналном предузећу и од тада уз мање промене ова фирма се бави комуналном делатношћу у Обреновцу. Пружа услуге: изношења и депоновања смећа, чишћења и прања улица, одржавање зеленила, пружа пијачне и погребне услуге, бави се прерадом и дистрибуцијомн питке воде, одржавањем канализационе мреже и дистрибуцијом топлотне енергије.
 
Почетком 2007. године долази до реструктуирања предузећа и до одвајања ЈКП “Топловод” и ЈКП “Водовод и канализација”.

Електронска провера рачуна>>>увид у рачун

В.д. директора предузећа је Зоран Лапчевић.