prev1

prev1Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас све тачке које су од значаја за безбедност Обреновца заједно са представницима ЈВП ,,Београдводе” и Ватрогасне станице Обреновац. 

 Он је овом приликом рекао да је превентивни обилазак урађен након наредбе Републичког штаба за вандредне ситуације и на основу информација Републичког Хидрометеоролошког завода Србије.
 
– Тренутно стање јесте добро, међутим за уторак и среду су најављене велике падавине преко 30мл по метру квадратном и то је нешто што ће бити под будним оком пажње свих служби које су надлежне за безбедност Обреновца и ми ћемо правовремено извештавати грађане Обреновца. Са обзиром да се пољопривредници жале да је земља сува и са обзиром да смо имали припремне радове на санацији пре свега канала поред пута и унутрашњих вода као и санацију свих насипа, мислим да ова количина вода која је најављена је нешто што неће представљати никакву опасност. Све службе ће наредних дана бити у приправности како би се грађани извештавали на прави начин. Без обзира што су празници екипе су стално на терену и захвалио бих се свим надлежним службама – казао је Чучковић.
 
prev2
 
Иван Кузмић надзорник радне једнице ЈВП ,,Београдводе” истакао је да су све реке у коритима и да не постоји бојазан од било какве опасности и изливања. Он је рекао да су екипе редовно на терену и да се прати стање свих водопривредних објеката. Кузмић је додао да се тренутно ради санација насипа преко којих прелази аутопут и да ће након тих радова сви објекти бити потпуно безбедни. 
 
prev3
 
Контрола критичних тачака извршена је на реци Тамнави код Ћемановог моста, насипу Чиковац у Великом Пољу као и на црпној станици ТЕ Велики Црљени на Колубари.