draževac2017

draževac2017У месној заједници Дражевац завршена је прва фаза на реконструкцији здравствене станице. Уз помоћ Владе Републике Србије, Градске општине Обреновац и Секретаријата за здравство обезбеђена су средства за реконструкцију овог објекта. Радови су започети крајем новембра и и вредност инвестиције износи више од 3 милиона динара. 

 Члан Већа Градске општине Обреновац др Обрад Исаиловић подсетио је да је премијер Републике Србије Александар Вучић прогласио 2017. годину за годину здравства. Он је рекао да су активности општине усмерене на реконструкцију здравствених станица како би оне биле савремене. Исаиловић је најавио је да ће ускоро почети и реконструкција плућног диспанзера у Обреновцу као и изградња додатног крила Дома здравља. 
 
Директор Дома здравља Обреновац др Бојан Пешић рекао је да су радови трајали дуже него што је било предвиђено пошто су се појавили одређени проблеми са одводњавањем воде. Он је додао да су побољшани услови рада и да сад становници Дражевца и осталих места у близини имају веома пристојну здравствену станицу. Пешић је истакао да су највише рађени унутрашњи радови као и да је урађена реконструкција темеља и фасаде.
 
draževac22017
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је запослење људи, образовање и здравље као три најважније активности за општину Обреновац.
 
– Овај објекат је нешто што показује да смо одговорни према постојећим објектима а посебно смо заинтересовани да већ у току ове године кренемо у изградњу поптуно нове зграде Дома здравља. Поред тога придружићемо се националној стратегији у борби против карцинома и већ следеће недеље крећемо у акцију за наше становништво. Ми ћемо финансирати као општина комплетне прегледе за све ризичне категорије становништва, то су они који сада имају 50 година живота и сматрају да су у пуној снази и немају времена да оду на контролу. Наш циљ је да ту средњу генерацију одведемо на прегледе како би смо могли да имамо рану дијагностику. Те болести морају да се секу у корену и не смемо да имамо смртност каква није забележена нигде у Европи. У Шведској карцином као болест изазива смртност само 4% становништва. Ови прегледи коштају доста и на тај начин имаћемо поптуно нову методологију приступа том проблему – казао је Чучковић.
 
draževac32017
 
Председник савета месне заједнице Дражевац Саша Вићентијевић захвалио се  суграђанима за разумевање док су радови били у току као и свим установама које су учествовале у реконструкцији здравствене станице у Дражевцу и додао да се у овој месној заједници сад налази једна модерна станица која је стављена на располагање и свим осталим месним заједницама које се налазе у близини Дражевца.