cuakrica1
cuakrica1У великој сали Градске општине Обреновац у четвртак одржан је састанак између руководства Градске општине Обреновац и Чукарице. Тема састанка уз унапређење сарадње две суседске општине био је и разговор о потенцијалним инвеститорима како би се на територији Града Београда додатно смањио број незапослених људи. 
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да индустријска зона у Баричу попуњена и да ће на том простору уз две фабрике Меи Те бити саграђене још две нове фабрике.
 
– У сарадњи са општином Чукарица трудили смо се да просторе који су на располагању уз аутопут Београд-Обреновац, односно Остружнички мост и његова околина се искористи као потенцијално за нове инвеститоре и компаније. То је прилика да наши суграђани и ту добију запослење. Ово је наш први састанак и заједно можемо да дођемо до још већег броја нових радних места. Разговарали смо и о заједничкој сарадњи у области заштите водопривреде, као и о изградњи пута преко Руцке како би повезали Умку и Малу Моштаницу и о свему оном што је значајно како би олакшали свакодневницу становницима наших општина – казао је Чучковић. 
 
cukarica20172
 
Председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић рекао је да је општина Обреновац добар пример како се привлаче потенцијални инвеститори и да су на данашњем састанку размењена врло корисна искуства. Он је додао да је велики број компанија заинтересован за општину Чукарица и да су од општине Обреновац данас добили веома корисне савете. Коларић је казао да се овом приликом разговарало и на друге теме које се тичу свих грађана две општине и да је ово само почетак успешне сарадње две београдске општине.