14563376 991896524270716 5973302321022433188 n

14563376 991896524270716 5973302321022433188 nМеханизација ЈКП Обреновац, обогаћена је новом машином која има више функција у шта су се се уверели и суграђани на градском тргу.
Ова мултифункционална машина намењена је за одржавање јавне хигијене, уклањање графита, гума са пешачких стаза, плаката, стубова.

Директор Јавног комуналног предузећа Обреновца Зоран Лапчевић је рекао да је ЈКП Обреновац ојачано са овом машином у смислу повећања квалитета услуга и да се нада да ће у наредном периоду захваљујући овој машини бити још квалитетнији у свом раду.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милос Станковић рекао је да ће ова машина унапредити процес рада комуналног предузећа  и помоћи ће да се што квалитетније испуни план и програм уличне хигијене и одложеног комуналог отпада.

Градска опстина Обреновац је издвојила значајна средства за осавремењивање и обнављање механизације јавних предузећа.

Ми ћемо у наредном периоду добити потпуно нову грађевинску машину за градски водовод да би они могли бити оперативнији и да би били у служби грађана Обреновца.Такође, за 2017. годину ћемо спремити озбиљну количину средстава за потпуну ревитализцију и куповину још додатних машина за чишћење улица и за све комуналне потребе које су у опису посла ЈКП Пбреновац, укључујући нове камионе грајфер, све оно што може да односи како кабасти отпад тако да решава све проблеме грађана. Ти пробелми су везани за на пример графите, склањања жвака са трга и слично, овакве машине се могу видети само на улицама модерних европских градова. Задовољство нам је да поред низа пројеката који су јединствени у Србији и ова машина је јединствена у нашој општини. Ми смо одвојили огромна средства за њу али није нам жао с обзиром на то колико нам значи да наш град буде адекватно комунално сређен. Моја молба је да заједно са грађанима учествујемо у овом процесу, јер не може једна машина да очисти онолико колико ми сви заједно можемо да упраљамо. У сваком случају можемо довести хигијеу и судова у којима се оставља комунални отпад, а и самог града, трга, пешачких стаза, школских дворишта на један виши ниво, с обзиром на ову врсту примене једног условно реченог великог градског кирбија који је пристигао у наш град, изјавио је Мирослав Чучковић.