Leontijevic Photo-4504 resize

Leontijevic Photo-4504 resizeУ недељу, 11. септембра, у Обреновцу је одржана фијакеријада. Манифестацију је организовао Спортско коњички клуб „Обреновац” под покровитељством Градске општине Обреновац.

Овогодишња фијакеријада почела је дефилеом фијакера и припадника полицијске коњичке бригаде кроз улице Обреновца, све до Вашаришта где је одржан такмичарски део. Ове године одржано је такмичење у двопрегу и четворопрегу са чуњевима, ревијално такмичење, као и такмичење за децу у чуњевима до 15 година и ревијално такмичење за децу. Посебна дисцплина на овогодишњој фијакеријади била је јахање без седла. Победу у дисцпилини двопрег однела је Анђела Јефтић, док је у дисциплини четворопрег победио Милош Плавшић. 

Фијакеријаду је отворио председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.

– У име свих грађана Обреновца драго ми је да констатујем да већ друге године ова фијакеријада постаје највећа и најбоља у Србији. Наша велика част је што је Обреновац центар спортско-културног догађаја званог Фијакеријада и да значај и традиција српске културе и коњичког спорта живи и данас у нашем граду. У име свих грађана желим свим такмичарима успех и трудићемо се да наредна фијакеријада буде још боља – рекао је Чучковић. 
 
Члан Већа градске општине Обреновац Александар Богићевић изјавио је да велика посета значи да је и ове године манифестација добро организована. 
 
Организатори манифестације имају намеру да фијакеријада прерасте у традицију која је некада постојала у Србији. 

{youtube}gFHnXve5e3U{/youtube}