Комисија за безбедност у саобраћају на територији градске општине Обреновац на седници одржаној 03.08.2016. године, на основу члана 9 Упутства о условима за подношење пријава и критеријумима за доделу средстава за финансирање пројеката удружења који су усмерени ка унапређењу безбедности саобраћаја на путевима на подручју градске општине Обреновац , а у складу са Законом о безбедности саобраћаја и

Програмом расподеле средстава за унапређења безбедности саобраћаја на подручју градске општине Обреновац за 2015. годину VII-02 број 020-3/204 од 10.09.2015; VII-02 број 020-3/205 од 16.09.2016. године и VII-02 број 020-3/171 од 04.07.2016. године и Позивом за подношење пријава за доделу средстава за финансирање пројеката удружења који су усмерени ка унапређењу безбедности саобраћаја на путевима на подручју градске општине Обреновац, а у складу са Законом о безбедности саобраћаја и програмом расподеле средстава за унапређење безбедности саобраћаја на путевима на подручју градске општине Обреновац за 2015. годинуVIII-01 бр.020-4/99 од 08.07.2016. године, утврђује

ИЗВЕШТАЈ

О СПРОВЕДЕНОМ ПОЗИВУ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА КОЈИ СУ УСМЕРЕНИ КА УНАПРЕЂЕЊУ БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ, А У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА И ПРОГРАМОМ РАСПОДЕЛЕ СРЕДСТАВА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ ЗА 2015. ГОДИНУ

I

На Позив расписан Одлуком Председника градске општине VIII-01 бр.020-4/99 од 08.07.2016. године за финансирање пројеката удружења који су усмерени ка унапређењу безбедност саобраћаја на подручју градске општине Обреновац средствима  буџета градске општине Обреновац за 2016. годину, који је био отворен од 09.07.2016.године до 23.07.2016.године, стигле су 3 пријаве, следећих носилаца пројеката:

1. Пријава „Асоцијација за безбедност у саобраћају“ ул.Београдска бр.8 из Београда са пројектом „Мобилни едукативни саобраћајни полигон за децу“.

2. Пријава „Центар за едукацију, превенцију и промоцију у саобраћају“ ул. Војводе Степе бр.206/24 из Београда са пројектом „Безбедни кораци у саобраћају“.

3.Пријава „Национални одбор за безбедност саобраћаја“ ул.Војводе Степе бр.399е из Београда са пројектом „ Зауставимо страдање рањивих у саобраћају у Обреновцу“.

II

Комисија је извршила проверу исуњености услова за учешће на конкурс, обавила стручни преглед и вредновала  предложене  пројекте, а све у складу са условима и критеријумима конкурса.

            Комисија је оценила да је приложена документација свих поднетих подносилаца комплетна, као и да су пристигле пријаве благовремене.

Од укупно 3 пријаве на конкурсу, Комисија предлаже да се 1 пријава одбије, и то пријава следећег подносиоца пројеката:

1. Пријава „Национални одбор за безбедност саобраћаја“, ул.Војводе Степе бр.399е из  Београда,  из више разлога:  недовољног квалитета пројекта, недостатка предходних активности и искуства са  удружењима из области унапређења безбедности саобраћаја, као и броја успешно реализованих пројеката у предходне три године са организационим јединицама Градске управе града Београда, односно са Комисијом градске општине Обреновац или од стране других донатора и лошег ефекта пројекта; односно предлог пројекта није био довољно релевантан, оперативни капацитети подносиоца пријаве нису били довољни, предлог пројекта је технички инфериоран у односу на одабране предлоге.

III

ПРЕДЛОГ КОНАЧНЕ ЛИСТЕ ПРЕДЛОЖЕНИХ ПРОЈЕКАТА

По разматрању пријава и достављене документације подносилаца који испуњавају услове конкурса, од стране свих чланова Комисије, пројекти су појединачно оцењени у складу са условима и критеријумима утврђеним Правилником и Одлуком о расписивању конкурса и Упутства о условима за подношење пријава и критеријумима за доделу средстава за финансирање пројеката удружења који су усмерени ка унапређењу безбедности саобраћаја на путевима на подручју грдске општине Обреновац , а у складу са Законом о безбедности саобраћаја и Програмом расподеле средстава за унапређење безбедности саобраћаја  на подручју градске општине Обреновац за 2015.годину.

Предлог Комисије је да се расположива средства из буџета опедељена за расподелу по позиву за доделу одобре траженом износу, следећим пројектима:

1. Пријава „Асоцијација за безбедност у саобраћају“ ул.Београдска бр.8 из Београда са пројектом „Мобилни едукативни саобраћајни полигон за децу“, у укупном износу од 1.200.000,00 дин

2. Пријава „Центар за едукацију, превенцију и промоцију у саобраћају“ ул. Војводе Степе бр.206/24 из Београда са пројектом „Безбедни кораци у саобраћају“, у укупном износу од 500.000,00 дин.

            Предлог  коначне листе је исктакнут на огласној табли градске општине Обреновац и сајту градске општине Обреновац дана 28.07.2016.године. Учесници конкурса су имали рок од 3 дана да доставе приговор на предлог коначне листе, и како у остављеном року није поднет ни један приговор Комисија за безбедност у саобраћају на територији градске општине Обреновац је утврдила следеће:

IV 

ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗБОРУ ПРОЈЕКАТА КОЈИ ЋЕ СЕ ФИНАНСИРАТИ ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ У 2016. ГОДИНИ, СА ИЗНОСОМ СРЕДСТАВА

На основу предлога листе из тачке III овог извештаја, Комисија предлаже Већу и председнику Градске општине Обреновац да донесу одлуку о избору 2 пројеката из безбедности саобраћаја, који ће се финансирати средствима буџета Градске општине Обреновац у 2016. години са  укупним износом од 1.700.000,00 динара.

Предлаже се да се носиоцима реализације 2 пројекта одобре следећи појединачни износи:

1. Пријава „Асоцијација за безбедност у саобраћају“ ул.Београдска бр.8 из Београда са пројектом „Мобилни едукативни саобраћајни полигон за децу“, и да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 1.200.000,00 дин

2. Пријава „Центар за едукацију, превенцију и промоцију у саобраћају“ ул. Војводе Степе бр.206/24 из Београда са пројектом „Безбедни кораци у саобраћају“, и да се за овај пројекат определе средства  у укупном износу од 500.000,00 дин.

V

            По разматрању предлога Комисије, а на основу сагласности Већа градске општине, председник градске општине донеће одлуку о избору пројеката који ће се финансирати из буџета Градске општине Обреновац у 2016. години, у складу са предложеном предлог листом за 2 пројекта, чија је укупна вредност 1.700.000,00 динара.

            Одлуку је потребно доставити учесницима јавног конкурса и објавити на исти начин на који је објављен јавни конкурс.

            На основу Одлуке из првог става ове тачке председник Градске општине закључиће уговоре о финансирању пројеката из области безбедности саобраћаја средствима буџета градске општине у 2016. години у року од 15 дана од дана доношења Одлуке. 

Сви подносиоци пројекта којима буду опредељена средства из буџета Градске општине Обреновац, по овом конкурсу, су дужни да на обрасцима који ће бити приложени уз Уговор, достављају наративне и финансијске месечне извештаје ( у року од 7 дана по истеку месеца ) и завршни извештај (након реализације пројекта, најкасније у року од 15 дана).

Извештај о спроведеном позиву можете погледати овде.  
Одлуку о избору по Јавном позиву за доделу средстава за финансирање пројеката удружења који су усмерени ка унапређењу безбедности саобраћаја на путевима на подручју градске општине Обреновац за 2016. годину можете погледати овде
Одлуку о одбијању пријаве на Јавни позив за финансирање пројеката из области унапређења безбедности саобраћаја средствима буџета градске општине Обреновац за 2016. годинуможете погледати овде
Закључак о усвајању извештаја можете погледати овде