Turnir u basketu 3 na 3

У суботу је на отвореном кошаркашком терену преко пута Спортско-културног центра „Обреновац” одржан турнир у баскету „3 на 3″. На турниру је учествовало 20 екипа подељених у две групе. Победник турнира била је екипа „Змајеви”.

Турнир су организовали Градска општина Обреновац, Унија спортиста, ЈП Спортско-културни центар „Обреновац” и Кошаркашки клуб „Playmaker”. Генерални покровитељ турнира била је Електропривреда Србије. 
 
Члан Већа градске општине Обреновац Милош Станковић је на отварању турнира изјавио да ће општина Обреновац помагати одржавање оваквих турнира.
 
– Желимо да млади што мање времена проводе поред компјутера, а што више на местима попут овог, односно на спортским теренима. Користим ову прилику да се још једном захвалим Електропривреди Србије, која се показала као друштвено одговорна компанија. Надам се да ће и остале компаније следити овај пример, како би у будућности имали што више оваквих манифестација – рекао је Станковић.  
 
В.д. директора ЈП Спортско-културни центар Иван Јегоровић рекао је да број пријављених екипа представља показатељ колико је турнир квалитетно организован.
 
– Имамо екипе из Крагујевца, Новог Сада, Ниша и Београда и имамо 10 екипа из Обреновца. На турниру учествују и људи који играју кошарку професионално широм света и велика нам је част што можемо да их угостимо – изјавио је Јегоровић.
 
{youtube}D1Jq5GGskAU{/youtube}