balet sajt 2

balet sajt 2Полазнице Центра за савремену уметничку игру „Балет Идеа” из Обреновца су на 32. Фестивалу уметничке игре „Дани игре”, одржаном од 24. до 26. јула 2016. године у Белој Паланци, оствариле изузетне резултате у конкуренцији 18 плесних и балетских школа из Србије и понеле титулу „Свеукупног победника фестивала”.

Овај фестивал има значај званичног републичког такмичења и стручни жири, који су чинили еминентни балетски уметници Милица Бијелић – првакиња балета Народног позоришта у Београду, Софија Фекете – професор у балетској школи „Лујо Давичо” и МихаилоЂурић – уметнички директор плесне компаније из Провиденса (САД), је одлучио да награду за најквалитетнију школу и уметнички ниво извођења названу „Свеукупни победник фестивала” додели полазницама Центра за савремену уметничку игру „Балет Идеа” и то за извођења кореографија „Метаморфоза”, „Олуја” и „Танго и …”. 

balet sajt 3

Ива Миленковић је добитница награде за најбољег играча у категорији јуниора са кореографијом „Тренутак”, а најмлађи полазници школе су добили другу награду за извођење кореографија „На станици” и „Месечев сан”.

balet sajt 1