20160628 100607

20160628 100607Најбољи обреновачки студенти добили су данас други део награде која се додељује најбољим студентима са територије Градске општине Обреновац. Износ од по 36.000 динара примило је 50 студената, и то 45 најбољих студената са факултета и високих школа чији је оснивач Република Србија и 5 студената акредитованих приватних факултета. 

Награде су студентима уручили председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и чланови Већа Милош Станојевић и Олга Миросављевић. Милош Станојевић је тим поводом рекао да је веома важно што се и ове године наставља пракса награђивања најбољих студената.

– Расписали смо конкурс и направили критеријуме на основу којих смо направили коначну ранг листу. Потреба је општине да награди оне који се посебно истичу. Оваквим пројектима подржавамо знање и верујемо да ћемо добити квалитетан и образован кадар који ће остати у нашој општини – изјавио је Станојевић.
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић подсетио је да укупан износ појединачне награде износи 72.000 динара. 
 
– Свесни смо да овај износ представља данас значајан новац, али апсолутно нам то није била идеја, већ поштовање њиховог знања и труда. Порука овог данашњег догађаја је да се знање исплати. Следећег понедељка уручићемо и награде свим ђацима генерације, како би имали угодно и лепо лето као награду за оно што су радили у овој школској години – додао је Чучковић. 
 
 
{youtube}RMw5fkIekXU{/youtube}