dofkonkurs2016-8

dofkonkurs2016-8Позивамо све неформалне и формалне групе младих са територије општине Обреновац да поднесу предлоге пројеката Дивац омладинском фонду до 15. јула 2016. године. Омладинским фондом управља десет чланица и чланова, младих људи из Обреновца, који имају улогу Одбора који расписује конкурсе и одлучује о финансирању пројеката неформалних и формалних група младих са територије наше општине.

Програм Омладински фонд заједно реализују Фондација Ана и Владе Дивац” и Канцеларија за младе ГО Обреновац,  уз подршку Америчке агенције за међународни развој и Балканског фонда за демократију.

Ко може поднети предлог пројекта Дивац омладинском фонду?

  • Формалне и неформалне групе младих од 15 до 30 година (минимум пет младих) који живе на територији општине Обреновац

Шта Дивац омладински фонд подржава?

  • Пројекте вредности до 100.000 динара који се реализују на територији општине и који имају за циљ побољшање живота младих у најразличитијим областима: културе, спорта, здравља, безбедности, запошљавање, образовања, активизма и волонтеризма;
  • Оригиналне, занимљиве и корисне пројекте које подстичу друге младе да се укључе и буду активни чланови средине у којој живе;
  • Пројекте које одговарају на локалне потребе и имају широк утицај на заједницу, посебно у руралним срединама;
  • Пројекте који се могу реализовати од 25. августа до 30. новембра 2016.;
  • Пројекте за које ће млади обезбедити писану подршку из заједнице, од појединаца и компанија, у услугама, роби и/или финансијским средствима. Подршка мора износити најмање 50% од укупне вредности траженог износа од Дивац омладинског фонда. Рецимо, уколико од Дивац омладинског фонда тражите 90.000 динара неопходно је да од појединаца или компанија обезбедите средства, робе или услуге у вредности од 45.000 динара. Пример потврде о доприносу можете да преузмете овде.

Шта Дивац омладински фондови не подржавају?

  • Пројекте појединаца, политичких партија и јавних институција;
  • Пројекте и активности са примарно хуманитарном сврхом;
  • Пројекте који позивају на било који облик насиља и дискриминације и промовишу алкохол, дроге или нездрав начин живота;
  • Хонораре за реализаторе пројекта;
  • Стипендије;
  • Набавку рачунара, таблета, телефона, озвучења и фото апарата

Како и до када поднети предлог пројекта?

Заинтересовани млади могу попунити форму предлога пројекта коју могу преузети овде и послати га искључиво кроз попуњавање формулара у наставку стране.
Крајњи рок за достављање предлога пројеката је 15. јул 2016.

Шта након пријаве предлога пројекта?

Након затварања конкурса чланови и чланице Дивац омладинског фонда урадиће први круг селекције. Уколико ваш пројекат прође први круг селекције бићете обавештени до 30. јула и бићете позвани на интервју. На интервју је потребно да дође најмање три члана вашег тима који су наведени као контакт особе у предлогу пројекта.

Уколико ваш пројекат не буде прошао прву селекцију, бићете обавештени о разлозима овакве одлуке од стране одбора Дивац омладинског фонда.

Ако будете подржани, кад почињете с пројектом?

Предвиђено је да се сви подржани пројекти реализују у периоду од 25. августа до 30. новембра 2016. године.

 

Образац  -Предлог пројекта

Образац – Потврда о доприносу

Више информација можете добити на телефон 0648322195.