VUL 2698

VUL 2698Канцеларија за младе реализује пет бесплатних курсева језика за младе из Обреновца. Курсеви су намењени незапосленима, студентима и средњошколцима између 15 и 30 година. Полазници су могли да се одлуче за курс немачког, француског, италијанског, шпанског или енглеског језика.

Почетни курс енглеског језика има две групе полазника, јер међу њима има и кандидата који су конкурисали за посао у фабрици Меи Та.

Председник Градске општине Обреновац Мирслав Чучковић обишао је полазнике на првом часу енглеског језика и том приликом рекао да је општина поносна на активном учешћу у проналажењу посла за младе људе.
 
– Поносни смо што можемо да помогнемо професионалном усавршавању кроз ове курсеве који попут немачког и енглеског могу имати директну примену у њиховом професионалном ангажману и проналаску посла. Одржан је и први тест енглеског језика за кандидате који су конкурисали за посао у Меи Ти. Тај тест се одржао у Основној школи „Јефимија” и првих педесет кандидата је било на том тесту. То даје могућност онима који тек треба да иду на тестирање да се усаврше на овом курсу, али и онима који немају никакво знање из енглеског да науче и буду квалификованији. Такође учење италијанског, шпанског и француског може пружити прилику свима који путују, који учествују на студентским разменама или волонтерским камповима да буду комуникативнији и прикажу наш град у лепшем светлу. Знање је нешто што вам нико не може одузети и знање представља жељу за напретком. Ми желимо да Обреновац постане место младих стручњака који ће водити овај град у будућности и то је основна жеља градске општине – казао је Чучковић.
 
Координатор Канцеларије за младе Душко Крстић рекао је да ће курсеви трајати три месеца.
 
– У Обреновцу је у оквиру Програма неформалног образовања до сада организовано доста различитих курсева. Почело се са норвешким и финским, али смо имали и курсеве јапанског и арапског језика. И овог пута смо организовали јавни позив за полазнике, а често на курсевима буде и гужве, посебно на атрактивним језицима као што су енглески и немачки. За курс немачког нисмо имали могућност да примимо све заинтересоване и ја се извињавам свима који су морали бити одбијени. Ово су сјајне прилике за дружење са једне стране, али и за лични развој младих. То ће допринети развоју нашег Обреновца и развоју личних компетенција младих који ће бити и конкурентнији на тржишту рада – казао је Крстић. 
 
{youtube}KluELtjqZgI{/youtube}