Скупштина градске општине Обреновац на седници одржаној 29. децембра 2015. године на основу члана 28 став 1 и члана 29 Закона о јавним предузећима (”Сл. гласник РС” бр. 119/12, 116/13 – аутентично тумачење и 44/14 – др. закони), члана 32 Одлуке о промени оснивачког акта – Одлуке о  оснивању Јавног предузећа  за заштиту и унапређење  живoтне средине на територији градске општине Обреновац  (”Службени лист града Београда”, бр. 31/14- пречишћен текст), члана 34 Статута Јавног предузећа  за заштиту и унапређење  живoтне средине на територији градске општине Обреновац број 1151/13 од 07.05.2013. године, бр. 667/14 од 03.04.2014. године и 3272/15 од 26.11.2015. године и члана 24 Статута градске општине Обреновац (”Сл. лист града Београда” бр. 19/14 – пречишћен текст и 73/14), донела је

ОДЛУКУ
О РАСПИСИВАЊУ И СПРОВОЂЕЊУ ЈАВНОГ КОНКУРСА ЗА
ИМЕНОВАЊЕ ДИРЕКТОРА ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА  ЗА ЗАШТИТУ И УНАПРЕЂЕЊЕ  ЖИВOТНЕ СРЕДИНЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ 

 1.Расписује се јавни конкурс за именовање директора Јавног предузећа  за заштиту и унапређење  живoтне средине на територији градске општине Обреновац,  на период од 4 године.

 2.Јавни конкурс из тачке 1 ове Одлуке спровешће се на основу Огласа чији текст је саставни део ове Одлуке, а којим су наведени услови за именовање директора утврђени оснивачким актом и Статутом предузећа.

 3.Изборни поступак по јавном конкурсу из тачке 1 ове Одлуке спровешће јединствена Комисија за именовање директора јавних и јавно комуналних предузећа чији је оснивач градска општина Обреновац, у складу са законом и Упутством Већа градске општине  Обреновац VII-02 бр. 020-3/ 102 од 03.06.2013. године (Сл. лист града Београда” бр. 29/13).

По спроведеном изборном поступку Комисија за именовање директора саставиће ранг листу и листу за именовање са највише три набоље рангирана кандидата и исту са записником о изборном поступку доставити Управи градске општине – Служби за скупштинске послове и прописе у циљу припреме предлога акта о именовању директора који ће са листом бити достављен Скупштини градске општине на одлучивање, у складу са законом. 

 4.Текст Огласа за именовање директора Јавног предузећа  за заштиту и унапређење  живoтне средине на територији градске општине Обреновац биће објављен у Службеном гласнику РС”, у дневном листу Данас” – примерак који се дистрибуира на целој територији  Републике Србије, у року од 8 дана од дана доношења ове Одлуке.

По објављивању Огласа о расписаном јавном конкурсу за именовање директора Јавног предузећа  за заштиту и унапређење  живoтне средине на територији градске општине Обреновац  у ”Сл. гласнику РС”, исти ће бити објављен и на интернет страници градске општине Обреновац.

Одлуку о расписивању и спровођењу јавног конкурса можете погледати овде
Оглас о јавном конкурсу за именовање директора ЈП за заштиту и унапређење животне средине на територији ГО Обреновац на период од 4 године можете погледати овде