VUL 1235
VUL 1235Светска организација за храну ФАО данас је уз помоћ Градксе општине Обреновац поделила последњу туру помоћи поплављеним пољоприведним домаћинствима. Подељена је помоћ у виду сточне хране.
 
Према речима Александра Богићевића, члана Већа градске општине Обреновац, ова акција је међу последњима у низу помоћи коју је пружила Светска организација за храну.
 
– ФАО је поделио преко 2000 пакета помоћи пољопривредним газдинствима. Критеријуми за поделу су били равноправни, а то значи да се нису одвајала регистрована и нерегистрована пољопривредна домаћинства. Остаје још да се поделе кошнице пчеларима, тако да са тим завршавамо помоћ коју пружа Европска унија пољопривредницима, а тиче се помоћи након поплаве. У 2016. години ћемо радити са организацијама, као и са ФАО, али на развојним програмима и трудићемо се да подигнемо ниво пољопривреде у Обреновцу. Што се тиче буџета који је јуче усвојен на Скупштини градске општине Обреновац, окрећемо се развојним пројектима у којима ће бити места за све пољопривреднике. Такође, на тој седници усвојен је и план обнове, по коме ће сва нерегистрована пољопривредна газдинства која су била поплављена добити надокнаду – казао је Богићевић.
 
{youtube}KzKf_whaF0s{/youtube}