VUL 6678

VUL 6678Исплата надокнаде штете за подављени сточни фонд регистрованим пољопривредним газдинствима са територије Градске општине Обреновац почела је ове недеље. Члан Већа градске општине Обреновац Александар Богићевић обишао је данас пољопривредно газдинство породице Белић у Забрежју.

Петар Белић је том приликом рекао да је новац дошао у прави час.
  
– Ја се искључиво бавим пољопривредом и од тога живи цела породица. Самохрани сам отац и у домаћинству су још моји родитељи, који су већ стари да би се бавили пољопривредом. Укупно обрађујем 15 хектара земље и бавим се узгојем стоке. Током мајских поплава удавило се 38 свиња и 12 оваца. Краву и једну јуницу смо успели да спасемо. Оно што је добро је да је ова помоћ стигла у прави час, пред јесење радове. Исплата је била реална и заиста хвала на томе општини и Канцеларији за обнову, јер да није тога не знам како би се опоравили – казао је Белић.
 
VUL 6672
Александар Богићевић је најавио и надокнаду штете за усеве.
 
– На предлог Канцеларије за пољопривреду градске општине Обреновац Канцеларија за обнову је донела уредбу о надокнади штете за сва регистрована пољопривредна газдинства која су претрпела штету у виду подављене стоке током мајских поплава. Цене су реалне и за сада исплата иде по плану. Око две трећине пољопривредника је већ исплаћено, а ја се надам да ће и остатак од 101 пољопрвиредног газдинства ускоро добити новац. Ускоро нас очекује исплата помоћи за надокнаду штете на усевима, тј. житарицама, тако да се надам да ћемо овај посао завршити до нове године – рекао је Богићевић.